Pirullinen ongelma -missä F?

Yleinen
Seison kartta kädessä Vaasan yliopiston kampuksella ja yritän hahmottaa minne suunnata.

Tilanteessa on vahvaa symboliikkaa. Olen kuin vuorikiipeilijä, joka seisoo sydän pelonsekaisesta kunnioituksesta pamppaillen everestinsä juurella. Edessä olisi pitkä ja voimia vaativa matka. Miten ihmeessä ikinä selviän siitä?

Mielessäni on ohjaajani Esa Hyyryläisen väitöskirjan esipuheen sanat: ”Matka tulee ottamaan niin paljon aikaa ja vaivaa, ettei kannata edes vaivautua, jos tiede ei ole tutkijalle iloista tiedettä”. Posin kautta siis!

Pelkällä sisulla, sitkeydellä ja hammasta purren matkaan ei kannata lähteä. On myös uskottava asiaansa.

On oltava taitoa ja malttia pysähtyä ihmettelemään ja ihailemaan maisemia. On oltava utelias, mutta kriittinen, sillä kiirehtivän askel astuu harhaan. On oltava rohkea pyytämään apua, on oltava nöyryyttä kääntyä takaisin kun polku vie väärälle tielle. On oltava taitoa myöntää virheensä ja oppia niistä. Oppimisen ilo syntyy löytämisen riemusta. Onneksi matkaa ei tarvitse tehdä ypöyksin, sillä jaettu ilo on moninkertainen ilo.

Matka huipulle ei tule olemaan mikään yhden suupalan herkku. Norsukin syödään pala kerrallaan.

Olen valmis matkaan. Reppuun on pakattu juuri oikeat eväät. Minulla on hyvin pullat uunissa. Tiedän, että vielä joku päivä se hetki koittaa, kun minusta tullaan leipomaan hallintotieteiden tohtori.

Ihan itsestään se tohtorinhattu ei näköjään päähän putoa, sillä ensin olisi ratkaistava pirullinen ongelma: missä F? Missä ihmeessä on Fabriikki?

Anne Koski
Jatko-opiskelija
Yhteiskuntatieteellinen tohtoriohjelma

Jatko-opiskelija Anne Koski on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta. Hän tutkii varhaiskasvatuksen johtajuutta ja erityisesti toimintakulttuurin dialogista kehittämistä sekä koulutuksen merkitystä muutoksen johtamisessa.

Väitöstutkimus tehdään Vaasan yliopiston Johtamisen yksikössä, sillä sen keskeisiä aiheita ovat henkilöstöjohtaminen, julkisjohtaminen ja strateginen johtaminen. Tutkimus tehdään osana Deliberatiivisen hyvinvointipolitiikan johtamisen tutkimusryhmää, jota johtaa professori Pirkko Vartiainen, sillä laadukas ja kansalaiset osallistava varhaiskasvatuksen johtaminen on keskeisessä roolissa hyvinvointipalvelujen kehittämisessä. Ohjaajana Anne Koskella on Julkisjohtamisen yksikön professori Esa Hyyryläinen.


#väitöskuiskaaja #univaasa #pirullinenongelma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verkkotoimitus

Verkkotoimitus - Väitöskuiskaaja