Half way there!

Yleinen

Tervehdys taas!

On kulunut jo reilu kolme viikkoa viimeisestä postauksesta ja koska harjoittelun puoliväli saavutettiin sunnuntaina, niin voisin taas raportoida hieman kuulumisia. Blogi saattaa vaikuttaa tässä kohtaa jo vähän matkailumainokselta Ranskan ja Sveitsin seudulle, mutta käydään täällä vähän muutakin läpi.

First things first

Aika on mennyt todella vauhdilla ja vähän jännälläkin tavalla. Ensinnäkin on  vaikea käsittää, että ollaan jo heinäkuun puolessa välissä. Rehellisesti sanottuna tuntuu melkein siltä, että saavuin tänne vasta pari viikkoa sitten, mutta pakko se on läppärin + luurin kalenteria uskoa. Nopeasti tuntuu siltä, että ei täällä olla vielä päästy edes kunnolla vauhtiin, mutta hieman pohdiskeltuani tulin lopputulokseen, että olin väärässä. Täällä on ehtinyt tapahtua aivan hirveän paljon erilaisia asioita liittyen juhliin, turistimatkoihin ja itse varsinaiseen harjoitteluun.

Projekti, johon meikäläinen napattiin, on edennyt hyvää vauhtia ja alkaa olemaan pikku hiljaa loppusuoralla. Tulokset vaikuttavat paremmilta päivä päivältä pienellä tviikkauksella ja kohta pitääkin alkaa miettimään itse raportin kirjoittamista ja mahdollista esitelmän pitämistä tiimille. Tosiaan, Summer Student -ohjelmaan kuuluu muutamien sivujen pituisen raportin kirjoittaminen tehdystä työstä CERNille. Mahdollisten esitelmien pitäminen riippuu vähän mihin jaostoon sattuun kuuluumaan. Useimmat käsittääkseni joutuvat sellaisen kuitenkin pitämään mikä on sinänsä hyvä asia. Pääsee treenaamaan suullista ulosantia oikein tulikokeen avulla.

Toisekseen tuntuu myös siltä, että osan porukasta on tuntenut pitempään kuin 1,5 kuukautta. Kertonee siitä, että porukka on edelleen tiivis ja teemme päivittäin asioita yhdessä. Esimerkiksi puolitoista viikkoa siitten viikonloppuna pistäydyimme päiväreissulla Ranskan puolella Annecyssä. Vaatimattomasti paikkaa mainostetaan lauseella ”Venice of the Alps” (Alppien Venetsia). Lause ei ole täysin tuulesta temmattu sillä sieltä löytyy monia yhtäläisyyksiä, kuten kapeita katuja ja taloja, jotka sijaitsevat pienten kanaalien varrella. Gondolieerejä ei sentään näkynyt. Joku heitti ilmoille myös villin huhun, että järvi, jonka rannalla kaupunki sijaitsee, olisi Euroopan kirkkain, mutta tätä en allekirjoita lähteen puuttuessa. Minun silmiini se tosin saattaa hyvinkin olla. Satumaisen turkoosi väri ja läpinäkyvyys loivat todella mahtavan vaikutelman ja oli vaikeaa uskoa sen olevan aito väri.

Järveltä virtaava vesi kulkee kanaaleita pitkin vanhan kaupungin läpi Annecyssä.

Kuva ei välttämättä tallentanut satumaista väriä parhaiten, mutta uskokaa, se on. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan mikäli tuonne seudulle sattuu eksymään.

Mitä vielä?

Mainitsin viimeksi, että luennot alkoivat heti blogin julkaisusta seuraavana päivänä. Tarjolla on erittäin laadukkaita tietopaketteja kiihdyttimien tiimoilta. Muutamia esimerkkejä ovat hiukkasfysiikaan perusteet, suprajohtavuus, ”Theoretical Concepts in Particle Physics” (kvanttimekaniikka) ja ylipäätänsä laitteistoon liittyviä luentoja. Myös data-analyysistä kerrotaan paljon ja seuraavalla viikolla taitaa olla pari luentoa kosmologiasta. Vaikka osa aiheista ei suoranaisesti liitykkään omaan alaani, ovat ne silti mielenkiintoista kuunneltavaa vaikka jotkin asiat saattavatkin mennä yli ymmärryksen. Luennoitsijat ovat energisiä ja motivoituneita, joten vaikka asiasta ei ymmärtäisi mitään, on se silti mukava kokemus.

Tänään pääsin myös toimimaan turistioppaan roolissa, kun vanhempani pistäytyivät pikavisiitillä Genevessä!

Tässä nyt lyhyt katsaus tapahtuneisiin. Odotan innolla mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan, varmasti jotain uutta, sillä torstaina ja perjantaina pääsen mukaan tekemään vähän erikoisempia mittauksia putken laitteiston kanssa. Piece.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Otto Ellonen

Otto Ellonen - Kesä CERNissä

Olen 26-vuotias tekniikan kandidaatti alun perin Espoosta. Tällä hetkellä opiskelen sähkötekniikan diplomi-insinööriksi.