International Day 17.2.2024

LUMA-keskus Pohjanmaa

Toista kertaa järjestettävä International Day toi lauantaina 17.2.2024 yhteen Vaasan alueen kansainväliset osaajat ja heidän perheensä hyvän musiikin, esitysten ja maukkaan ruoan kautta. Tapahtuman järjesti kansalaisopiston tiloissa Vaasan yliopiston puoliso-ohjelma yhteistyössä kulttuuriseura Miran ja Vaasan kansalaisopiston Alman kanssa. LUMA-keskus Pohjanmaa toi tapahtumaan mukaan kiehtovia ja opettavaisia tiedeaktiviteetteja perheiden 5-12-vuotiaille lapsille.

LUMA-keskuksen tiedelabrassa nämä nuoret tutkijat pääsivät tutustumaan robotiikkaan Sphero Bolt -robottipalloilla ja testaamaan rakettien laukaisua itse tekemillään pilliraketeilla. Näiden lisäksi omaa luovuuttaan ja rakennustaitojaan pääsi vapaasti harjoittamaan spagettitikuilla ja minivaahtokarkeilla. Näillä yksinkertaisilla välineillä mahdollisuudet olivat lähes rajattomat ja mielenkiinto tekemiseen säilyi monilla tapahtuman loppuun asti. Lopputuloksena saatiinkin yhdessä hieno karkkitehtuurin rakennelma (kuvassa).

Tapahtuma oli värikäs kulttuurien kohtaaminen, jossa viihtyivät niin aikuiset kuin lapsetkin. Toivomme, että tekemisen ilo jatkui myös tapahtuman jälkeenkin – pilliraketit lapset saivat mukaansa ja tikkurakennelmienkin tekoa voisi helposti jatkaa myös kotona!

Teksti ja kuva: Outi Kurri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä