Luukku 21. Talvipäivänseisaus

Globaalit sankarit - joulukalenteri

Talvipäivänseisaus on vuoden pimein ja lyhin päivä. Esimerkiksi Helsingissä päivän pituus talvipäivän seisauksen aikaan on alle 6 tuntia. Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei nouse ollenkaan ja siellä elävillä ihmisillä on kaamoksen aika. Onneksi esimerkiksi Suomessa sähkö tulee pistorasiaan ja voimme kytkeä jouluvalot, jotka tuovat piristystä ja tunnelmaa pimeyteen. Kaikkialla maailmassa tällaista mahdollisuutta ei ole, koska sähkö ei tule suoraan pistorasiaan.  

Kysymys: Kuinka monta ihmistä maailmassa eli ilman sähköä vuonna 2020   

a) 13 miljoonaa (noin 2,3 kertaa Suomen väkiluku) 

b) 133 miljoonaa (noin 24 kertaa Suomen väkiluku) 

c) 733 miljoonaa (noin 133 kertaa Suomen väkiluku)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä