Luukku 17. Tapoja Afrikasta

Globaalit sankarit - joulukalenteri

Afrikkalaiseen tapakulttuuriin vaikuttavat vahvasti vanhat pitkät perinteet. Sosiaalisissa tilanteissa tapana on tervehtiä kaikki paikallaolijat sekä saavuttaessa että lähtiessä. Kättely tehdään molempia käsiä käyttäen ja kolminkertainen poskisuudelma on kättelyn ohella tyypillinen tervehdys. Tuijottaminen ja pitkä katsekontakti ovat epäkunnioittavaa eikä päähän saa koskea, koska sitä pidetään pyhänä. Eri mailla on erilaisia tapakulttuureja, jotka liittyvät mm. kieliin, uskontoihin, ruokaan, taiteeseen ja pukeutumiseen.  

Kysymys: Arvaa seuraavien vihjeiden perusteella mikä kulttuureihin liittyvä asia on kyseessä? Monennenko vihjeen kohdalla keksit vastauksen? 

  • Useassa maassa kaikilla kouluissa on tällaiset.  
  • Näiden katsotaan lisäävän yhdenvertaisuutta.  
  • Suomessa tällaisia ei ole. 
  • Nämä puetaan päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

Vaasan yliopistossa osataan flipata!

Flippauksessa asetelma, jossa opettaja ensin tutustuttaa oppijat uuteen aiheeseen, minkä jälkeen oppimista syvennetään esimerkiksi kotitehtävillä, käännetään eli flipataan. Uuden aiheen oppiminen aloitetaankin itsenäisesti opettajan osoittaman materiaalin avulla, minkä jälkeen oppimista syvennetään opettajajohtoisessa opetuksessa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä