Luukku 22 – Joulukuusia etsimässä

Joulukalenteri

Näin lähellä joulua voi nähdä joulukuusia jo monessa paikassa. Montako kuusta me löysimme matkamme varrelta?

Linkki videoon:

Mitä kaikkea voi joululomalla tilastoida? Voisiko tutkia esimerkiksi:

Montako suklaarasiallista syön suklaata? Montako tuntia nukun yössä? Montako uutta asiaa opin viikon aikana? Montako kehua annan perheenjäsenelle tai kaverille päivän aikana?

Melkein mitä vain voi tilastoida ja tutkia!

Ps. Tänä jouluna moni viettää joulua omassa kodissa, vaikka normaalisti on lähdetty sukuloimaan. Ongelmana voi olla, että joulukuuseen ei ole koristeita. Sen sijaan, että koristeet ostaa uutena kaupasta, voi miettiä, millaisia ekologia joulukuusenkoristeita voisi tehdä kotoa löytyvistä tarvikkeista. Tässä yksi esimerkki. Käytä vain puhdasta, käyttämätöntä tai pesukoneessa pestyä maskia askarteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä