Luukku 22 – Joulukuusia etsimässä

Näin lähellä joulua voi nähdä joulukuusia jo monessa paikassa. Montako kuusta me löysimme matkamme varrelta?

Mitä kaikkea voi joululomalla tilastoida? Voisiko tutkia esimerkiksi:

Montako suklaarasiallista syön suklaata? Montako tuntia nukun yössä? Montako uutta asiaa opin viikon aikana? Montako kehua annan perheenjäsenelle tai kaverille päivän aikana?

Melkein mitä vain voi tilastoida ja tutkia!

Ps. Tänä jouluna moni viettää joulua omassa kodissa, vaikka normaalisti on lähdetty sukuloimaan. Ongelmana voi olla, että joulukuuseen ei ole koristeita. Sen sijaan, että koristeet ostaa uutena kaupasta, voi miettiä, millaisia ekologia joulukuusenkoristeita voisi tehdä kotoa löytyvistä tarvikkeista. Tässä yksi esimerkki. Käytä vain puhdasta, käyttämätöntä tai pesukoneessa pestyä maskia askarteluun!