Luukku 21 – Pimeähommia

Joulukalenteri

Tänään on talvipäivänseisaus ja vuoden pimein päivä. Pimeä saattaa pelottaa ja jännittää, mutta onneksi on keinoja saada valoa pimeyden keskelle. Tänään haastamme sinut ulkoilemaan pimeydestä huolimatta! 

Linkki videoon: 

Toinen pimeään vuodenaikaan sopiva leikki on esimerkiksi taskulamppuhippa, jossa hippa ottaa muita kiinni taskulampun valolla. Kun valo osuu leikkikaveriin, niin hippa vaihtuu.

Mukavia hetkiä pihalla kavereiden ja läheisten kanssa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä