Tietovisa

Luukku 20 – Lemmikin joulu

Joulukalenteri

Joulun aikaan pöydät notkuvat herkkuja ja perheen lemmikit ovat usein apajilla. Kaikki jouluherkut eivät kuitenkaan sovi eläimen suuhun, ja jotkut herkut voivat olla jopa vaarallisia ja jopa myrkyllisiä. Mitä kannattaa varoa, ja pitää eläimen ulottumattomissa? 

Linkki luukkuun:

Video luukku 20

 

Aiheesta voi lukea lisää esimerkiksi tässä: https://koirakissaklinikka.fi/koira-artikkelit/lemmikeille-myrkylliset-ja-vaaralliset-jouluruuat 

Liitteenä: TIETOVISA –Tunnistatko nämä enemmän tai vähemmän harvinaiset lemmikit?

 

Tietovisan vastaukset:

Tietovisan vastaukset 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä