Luukku 19 – Jalkakylpypommit

Onko sinulla tapana ilahduttaa ihmisiä joulun aikana? Miltä kuulostaisi rentouttavat jalkakylpypommit lahjaksi läheiselle tai itselle?

Jalkakylpypommien teko

Tarvikkeet:

• Kulho
  • Ruokalusikka
  • Jääpalamuotteja tai muffinivuokia
  • Ruokasooda
  • Sitruunahappo (saa esimerkiksi apteekista tai joistain ruokakaupoista)
  • Oliiviöljy
  • Tee
  • Vesi
  • Elintarvikeväri (saa useimmista ruokakaupoista)

Ohje:

Laita kulhoon

1. 1,5 dl ruokasoodaa
  2.  0,5 dl sitruunahappoa
  3. 1,5 rkl oliiviöljyä
  4. 1 ruokalusikallista mausteteetä
  5. 1 ruokalusikallinen vettä
  6. Noin 5 tippaa elintarvikeväriä
  7. Sekoita kaikki ainekset yhteen
  8. Annostele valitsemiin muotteihin
  9. Anna jähmettyä noin 3 tuntia

Jos annat jalkakylpypommit lahjaksiniin laita ne esimerkiksi lasipurkkiin tai muuhun koristeelliseen rasiaanKirjoita paperillemitä jalkakylpypommit sisältävät eli ainesosat. Laita noin 1-2 jalkakylpypommia lämpimään veteen ja anna jalkojen rentoutua.