Luukku 17 – Jouluruuat ja rasvat

Joulukalenteri

Mitä sinulle tulee mieleen, kun kuulet puhuttavan jouluruuista ja rasvoista? Joulukinkku, – kalkkuna vai kenties polttoaineet? 

Linkki videoon:

 

Jouluruokien paistinrasvat talteen ja dieseliksi 

Kinkkutemppu on kotitalouksille suunnattu haaste, jonka on innostaa suomalaisia kiertotalouteen. Kerää kotona jouluherkkujen paistinrasvat lähipiirisi kanssa talteen, toimita ne lähimmälle keräyspisteelle niin niistä tehdään polttoainetta, dieseliäMistä kaikista jouluruuista kinkun lisäksi voidaan saada paistinrasvaa, jota voidaan hyödyntää dieselin valmistukseen?  

Vastauksia löytyy haasteen sivustolta https://www.kinkkutemppu.com/ 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä