Luukku 15 – 3D-tulostus

Joulukalenteri

3D-tulostus on kasvava ala ja sitä hyödynnetään yhä useammassa paikassa aina kotitalouksista teollisuuteen. Nyt otetaan pieni kurkistus siihen, millainen 3D-tulostus on prosessina ja mitä esimerkiksi Technobothnialla on tulostettu. Saatat jopa yllättyä! 

Linkki videoon: 

3D-mallintaminen 

Tiesitkö, että avoimen lähdekoodin ohjelmistvoit etsiä ja tulostaa erilaisia valmiita malleja. Yksi tällainen sivusto on https://www.thingiverse.com/ Mikäli 3D-mallinnus kiinnostaa sinua voit helposti lähteä tutustumaan 3D-mallinnuksen alkeisiin esimerkiksi Tinkercad-ohjelman avulla sivustolta https://www.tinkercad.com/  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä