Luukku 12 -Viestit ja Internet

Joulukalenteri

Oletko joskus miettinyt, miten esimerkiksi kännykän videopuhelitoimii? Entä, mikä se Internet oikein on? 

Lähdetään ottamaan selvää! 

Linkki videoon:

Tutustu lisää Internetin toimintaan ja koodaukseen 

Tutustu lisää tietokoneisiin ja koodaukseen lukemalla kirja Hello Ruby: Maailman paras Koodi-satukirja tai Hello Ruby : Löytöretkellä internetissäMuita aiheeseen liittyviä Hello Ruby –kirjoja ja innostavia kooditehtäviä löydät täältä: http://www.helloruby.com/fi 

Opi lisää ohjelmointia Scratchilla! Opit esimerkiksi ohjelmoimaan animaatioita ja pelejä. Tutustu ohjelmaan ilmaiseksihttps://scratch.mit.edu/ 

 

Opettaja: Tutustukaa yhdessä Mediataitokoulun materiaaliin, Miten Internet toimiihttps://www.mediataitokoulu.fi/miteninternettoimii.pdf 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä