Luukku 11 – Jouluinen tutkimusmatka

Joulukalenteri

Millaisia jääkauden jälkiä löydät Suomesta? Minne kannattaa matkustaa tai mennä, jos haluaa nähdä ja kokea jääkauden merkkejä edelleen?  Tervetuloa tutkimusmatkalle kanssamme!  

Linkki videoon: 

Opi lisää maailmanperinnöstä! 

Suomessa on tällä hetkellä seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta.  Nämä kohteet edustavat erityisen arvokasta kulttuuri- tai luonnonperintöä. Tutustu lisää aiheeseen Maailman­perintökasva­tus –sivujen materiaalien avulla kohteittain ja oppiaineittain:  https://www.maailmanperinto.fi/materiaali/   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä