Luukku 5 – Eläinten talviturkki

Joulukalenteri

Miksi jotkut eläimet vaihtavat väriä talvella ja mistä se johtuu? Lähdetään ottamaan yhdessä selvää.

Linkki videoon:

Jäljet lumessa 

Tunnistatko eläinten jälkiä lumessa? Mitkä eläimet liikkuvat talvella ja minkä kokoisia jälkiä ne jättävät lumeen tai maahanTutustukaa erilaisiin jälkiin ja lähtekää ulos etsimään salaperäisiä jälkiä. Millaisia jälkiä löydät? 

Katso eläinten jälkien tunnistamiseen vinkkejä täältä: 

https://blogs.helsinki.fi/pikku-jipot/2017/10/31/tunnista-jalanjaljet/ 

Eläinten jäljet kuvina Riista.fi -sivulla:  

https://riista.fi/wpcontent/uploads/2013/04/Lumijalkien_tunnistaminen.pdf 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viimeisimmät postaukset

LUMA-keskus Pohjanmaa

CanSat-kilpailu Vaasassa 3.-6.4.2022

Mikä on CanSat?

CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa.

CanSat on ESERO:n (European Space Education Resource Office) oppilaitoksille tuottama hands-on -aktiviteetti, jossa kehitetään tieteellisen tutkimuksen tekemisen taitoja, harjoitetaan kädentaitoja, tutustutaan ohjelmointiin Arduino-tietokoneilla ja tehdään yhteistyötä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

LUMA-keskus Pohjanmaa

LUMA-keskus Pohjanmaa - Oivalluksia etsimässä